Noutăți

Tineri șomeri au primit șansa de a se dezvolta

29/01/2015

Numărul de tineri care nu se pot realiza pe piața forței de muncă din Bulgaria este în creștere. Potrivit datelor Agenției Nationale Pentru Ocuparea Forței de Muncă, şomajul în rândul tinerilor noaştrii ajunge la peste 17%, ceea ce ne face una dintre țările cu numarul cel mai mare de tineri someri din Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, ministrul adjunct în cadrul Tineretului și Sportului Kalin Kamenov alarmat de faptul că Bulgaria este în prezent pe primul loc în Uniunea Europeană în clasamentul din punct de vedere al tinerilor din grupul NEEDS - tineri care nu studiază și nu lucrează.

În contextul acestei situații îngrijorătoare 20 de tineri șomeri pe termen lung a terminat formarea lor pentru programatori cu privire la proiectul "Noi locuri de muncă", realizat de TBI Info, implementat cu sprijinul financiar al Programului Operațional "Dezvoltarea Resurselor Umane" 2013-2020.

ASAP a participat activ la procesul de calificare a tinerilor, pentru că a facut un training de două luni de la zonă SAP. Cursurile au fost foarte intensive. După sfărșitul cursului și după examenele necesare tinerii au primit certificate, emise de ASAP Ltd. și TBI Info Ltd., care atesta competenței lor. Acum partițipari sunt programatori buni la SAP-ABAP și au un contract de muncă cu un salariu de bază de pornire mai mare decât cerințele proiectului european.

Mai multe despre cursul și despre evenimentul de acordarea certificatelor de tineri, poți să găsiți aici.

ASAP crede cu tărie potențialul tinerilor!

Doriţi să stiţi mai mult? Ne puteţi contacta pe education@asap.bg sau + 40 31 229 8487